Фактор България ЕООД

Контакти

гр. Асеновград
Централен офис:
4232, ул. Лозница № 2 А
сервиз тел.: 0331/ 998 20
Тел.: 0331/ 998 18
Тел.: 0331/ 994 89
Тел.: 0331/ 994 79
Тел.: 0331/ 998 50
Тел.: 0896/ 738 700
Тел.: 0895/ 532 216
Вижте в Google Maps
гр. София
ул. Георги С. Раковски №72
Вижте в Google Maps
Контактната информация и дейността на фирмата са актуализирани на 2023-09-12

E-mail

Кликни, за да видиш e-mail

Уеб сайт

  • Съобщи за неточност

    Моля, ако сте забелязали пропуски или неточна информация в този профил, тук е мястото да съобщите за това.

    Съобщи за неточност
  • Статистика
  • Поискай оферта
  • Рейтинг 8
  • Място 91/2601
  • Посещения 5646

Информация за фирмата

EPSON - широкоформатни принтери, медии, мастила; Efi – софтуер за цветна проба; медии за дигитален FineArt печат Hahnemuehle; професионални ink-jet фотохартии Katana; DiscProducer - робот за запис и печат върху CD/DVD; DTG текстилни принтери; Geo Knight професионални термопреси.

Сфера на дейност

Машини

Широкоформатни принтери

EPSON - широкоформатни принтери, медии, мастила.
Epson - безспорният лидер в света на цветната проба, професионалния fine-art, декоративен и фотографски печат. Най-качествените пиезо инк-джет принтери от А4 до 164 см с мастила на водна и солвентна база.

Приложенията им са многобройни - цветни проби, фотографии, репродукции, сублимационни трансфери, постери, интериорна графика, а с Epson Stylus Pro GS6000, вече и брилянтна външна и автомобилна реклама със солвентни мастила! Роботизираният Epson DiscProducer автоматизира записа и печата на CD/DVD дискове. Купувайки подходящия принтер Epson, Вие си гарантирате независимост от външни подизпълнители, ниска себестойност и перфектно качество на печата.
Освен гарантирано най-ниските цени в Европа, ние осигуряваме на всички клиенти безплатно: доставка, инсталация, базово обучение на оператор, гаранционен сервиз на място при клиента, маркетинг съпорт, консултации, профилактични посещения.

Изключително важно е да се подчертае, че за всеки продаден принтер, ние поддържаме на склад комплект мастила и консумативи, за да Ви спестим скъпоструващи престои.

Предвидена е дори възможност за предоставяне на наша демонстрационна машина за временно ползване, ако нещо сериозно се случи с Вашата. Ние знаем, че за много от клиентите, особено тези, използващи принтерите за печат на цветни проби, дългите престои са недопустими.
Сами по себе си, принтерите са просто машини - за да ги превърнете в елемент от доходоносен бизнес, Вие се нуждаете от цялостно решение - софтуер за управление, инструменти за измерване и калибриране, мастила и медии с гарантирано качество, аксесоари и консумативи за довършителни операции и защита.

За да Ви предложим такива решения, освен на EPSON, ние разчитаме на някои от лидерите в света, в съответните области:
- EFI - RIP софтуер за цветна проба, фотографски печат и дигитално-отпечатана продукция, спектрофотометри
- Tecco - сертифицирана от FOGRA хартия за цветни проби, фото и fine-art медии
- Hahnemuehle - FineArt медии - хартии и канава за ink-jet печат, предпочитани от галерии, музеи и колекционери в цял свят
- Katana - висш клас японски професионални фотохартии за ink-jet печат, уникално съчетание на високо качество и достъпна цена
- Liveprint - Apple базирана система за печат на репродукции и фотографии по поръчка
- DTG - японски дигитални принтери за директен печат върху облекла
- GeoKnight - професионални американски термопреси за сублимационни, ink-jet, лазерни, офсетови и ситопечатни трансфери, апликации на текстилно фолио
- DuPont - пигментни мастила за директен ink-jet печат върху текстил

FACTOR.BG е единствената фирма в България, която е едновременно дистрибутор, ProFocus и сервизен партньор на Epson.EFI
Решения за сертифицирана дигитална цветна проба, базирани на софтуер от Efi, хардуер от Epson и спектрофотометри от X-rite - индустриален стандарт в целия свят. Консултиране при избора на решение, отговарящо на нуждите и бюджета Ви, доставка до Вашия офис и безплатно инсталиране на оборудването и софтуера, безплатна настройка и обучение за работа със системата, навременно снабдяване с консумативи, гаранционно обслужване, ъпгрейди.Основни продукти:
- Efi Colorproof XF - това е proofing-софтуерът с най-много инсталации в света, над 50 000, с пъти повече от конкурентите! Фокусиран върху цветната проба, но и с големи възможности за фотографски, FineArt и рекламен печат по поръчка. Цена - 1400 Евро за принтер до А2/43 см!
- Efi Fiery XF - мощен софтуер за управление на целия "флот" от принтери в едно натоварено студио за дигитален и широкоформатен печат. Цена - 1795 Евро за принтер XXL размер.
- Efi eXpress for Proofing - същият софтуерен "енджин" като Colorproof XF, но с опростен интерфейс, най-необходимите (но достатъчни!) функции за цветна проба и за фото, рекламен и FineArt печат. Цена - 600 Евро за принтер до А2/43 см!
- Efi eXpress for Photo - специално разработен за фотографския и FineArt пазар, ценa - 400 Евро за принтер до А2/43 см!

Защо трябва да се използва RIP софтуер? Ако искате да печатате файлове на клиенти, често ще изпадате в ситуация, когато трябва да подредите на един лист или ролка няколко различни файла - TIFF, JPEG, EPS, PDF, PSD - всеки с различна резолюция, едни в RGB, други в CMYK, с различни прикачени профили или дори без такива ...
Или варианта, при който трябва да отпечатате малко стикерче, но размножено 1000 пъти, което после да се изреже на плотер.
Това са само част от ситуациите, с които един RIP се справя! Да споменем и директния контрол на принтера, възможността да се изпращат CMYK а не RGB данни (което не беше възможно в случай, че печатате например от Photoshop), да се отпечатват цветни проби, да се автоматизира работния поток и да се елиминират операторските грешки при задаването на настройките, да се печатат огромни файлове или да се генерират "тапети" само от едно малко изображение и още и още ...

Всичко това означава:
- Ще работите по-бързо, спестявайки МНОГО време!
- Ще работите по-качествено!
- Ще имате по-малко брак!
- Не Ви е нужен висококвалифициран оператор!
- Не са Ви нужни няколко различни, скъпи програми, откъдето да печатате съответните файлове!
- Ще получавате предвидими резултати - това означава доволни клиенти!
- Ще можете да отпечатвате цветни проби, които ще Ви спестят много пари и неприятности с клиентите.

FACTOR.BG е единствен официален дистрибутор на Efi за България!
FACTOR.BG е първият и единствен инсталатор на системи за цветна проба, сертифициран от FOGRA!Hahnemühle
Висш клас артистични медии за дигитален печат, произведени от памук или алфа целулоза, устойчиви над 100 години. Съвместими с всички популярни марки ink-jet принтери - Epson, Hewlett Packard, Canon. Безплатни ICC профили за Вашия принтер!Когато се отпечатват репродукции, авторски тиражи, фотографии и изобщо произведения на изкуството, които са предвидени да попаднат в колекции, галерии или музеи, има няколко фактора, с които трябва да се съобразяваме:
- качеството на изображението като файл - резолюция, управление на цвета, размери;
- качеството на печатащата система - висока резолюция, пигментни мастила, устойчиви на влиянията на околната среда, широко цветно пространство;
- качество на използваната медия - може би най-важния фактор!
Ако медията не отговаря на изискванията за дълговечност, тя може да компрометира автора след няколко години, като се напука, пожълтее, потъмнее или стане на петна, под влиянието на остатъчна киселинност, газове и влага във въздуха, топлина и т.н.

Ако медията няма добри печатни характеристики, тя няма да позволи точно възпроизвеждане на идеята на автора - ярките цветове, динамиката на цвета, разработката в тъмните и светлите тонове - дори и при най-съвършената печатаща система, медията има огромно влияние!
Стабилност на качеството - друг важен параметър - ако медията е различна при всяка партида, Вие никога няма да имате предвидим резултат!
За канавите е изключително важно и как се държат при изпъване върху рамка - те винаги се подлагат на тази обработка и повърхността им не трябва да се напуква дори и след време.
- качеството на защитната система - Hahnemühle предлага защитни лакове с гарантирано качество, които не променят облика на изображението, но го защитават надеждно.
- Hahnemühle предлага и системата дървени подрамки Galery Wrap за безинструментно сглобяване и изпъване на канава.

FACTOR.BG е единствен официален дистрибутор на Hahnemühle Digital FineArt за България!


KatanaПрофесионалните инк-джет фотохартии Katana са с качество, равностойно на най-високия клас медии, предлагани от производителите на принтери, като Epson, Hewlett Packard, Canon, Kodak/Encad и т.н., като същевременно цената им е с до 50% по-ниска - 8,60 лв./кв.м без ДДС за търсения от фотографите лустър, например. Произвеждат се в Япония и се поддържат на склад единствено от FACTOR.BG в няколко разновидности, както от високия професионален клас с гланцово, матово и сатенено покритие, така и фотохартии за ежедневна употреба, матови фотохартии за едностранен и двустранен печат, за POS и CAD разпечатки, всички с изключително конкурентни цени и безкомпромисно качество! Характеризират се с впечатляващо широко цветно пространство, изключителна устойчивост на отпечатаните цветове, забележително кратко време за изсъхване, дори и при печат на по-наситени и плътни цветни изображения, не остaват отпечатъци от пръсти. Фотохартията притежава устойчивост на вода, UV и триене и не се деформира, незaвисимо от количество мастило върху нея и запазва характеристиките си над 100 г. Отпечатаните изображения са с истинско фотографско качество - впечатляваща рязкост и брилянтни цветове, идентични с получените снимки и портрети по традиционната фото-химична технология. Гарантирани перфектни резултати с всички марки и модели принтери Epson, Canon, HP, Lexmark, Encad, Roland, Mimaki и др., работещи с пигментни или dye мастила, водна база, дори и при печат с профилите, идващи с драйверите за собствената марка висш клас фотохартии на производителя на принтера. Отпечатаните изображения позволяват да бъдат топло или студено ламинирани след печат.

FACTOR.BG е единствен официален дистрибутор на фотохартия Katana за България!


Робот за запис и печат върху CD/DVD дискове

Epson DiscProducer PP-100 е роботизирано устройство за запис и печат върху CD/DVD дискове с надежден запис на данните и фотореалистичен печат - бързо, ефективно и изключително изгодно! Препоръчваните носители са с WaterSheild покритие по нанотехнология, което дава блестящо-гланцов вид на отпечатъка и гарантира устойчивост на вода, триене и надраскване. Epson е лидер при индустриалните роботи - роботизираната ръка, която оперира с носителите използва технология AccuGrip, гарантираща сигурното разделяне при слепване и правилното подаване на дисковете.
Може да печата и върху всякакви "printable" CD/DVD дискове.
Себестойността на отпечатъка, без диска, е от 7 стотинки за цветно лого и текстов дизайн до 35 стотинки за наситена, пълноцветна фотография, покриваща цялата повърхност на диска.
Напълно автоматизираната система се изплаща максимум за една година, само от спестените средства за заплата на оператор. Без човешка намеса се отпечатват тиражи от 1 до 100 бр. - след това готовите дискове трябва просто да бъдат извадени и да се поставят празни.
Най-високото качество на печат и най-ниска себестойст на продукцията в този клас устройства.
6-цветен печат с отделни мастилници и с индикатори за нивото на мастилото. Над 1000 диска с един комплект мастила!
Обучението отнема не повече от 1-2 часа, с машината се работи, както с нормален офис принтер.
Безплатна доставка, инсталация и обучение. Подмяна с оборотна машина в случай на повреда, до отстраняване на проблема.
Винаги налични на склад мастила и WaterShield дискове.

FACTOR.BG е единствен официален дистрибутор на Epson DiscProducer за България!


Текстилни принтери DTG

DTG  - японски текстилни принтери за директен пълноцветен печат върху БЕЛИ, ЦВЕТНИ и ЧЕРНИ фланелки - алтернатива на ситопечата при малките тиражи и единственото професионално решение за пълноцветен печат на дори и 1 изделие. Kiosk HM1-C печатa с бяло мастило, на 1 пас, с покривност равна и дори по-добра от 1 удар бяло на сито. За малък дизайн 10х15 см на светло трико, мастилото Ви струва 5-8 ст./бр., при това за ПЪЛНОЦВЕТЕН ПЕЧАТ!
Приблизителната стойност на мастилото за печат на ПЪЛНОЦВЕТНО изображение А4 върху светъл текстил, без подложка от бяло мастило е от 20 до 70 стотинки, в зависимост от наситеността. В случай, че същото изображение се отпечата върху черна фланелка, с подложка от бяло мастило, стойността на изразходваното мастило би била в диапазона от 1 до 2 лева.

Цена в комплект с RIP софтуер - 8980 Евро без ДДС!
FACTOR.BG е официален дистрибутор и сервиз на DTG за България!

Термопреси
GEO KNIGHT - професионални американски термопреси, с традиции от 1885 г. Прецизна и здрава изработка, равномерно и бързо нагряване, силен натиск, дигитален контрол на температурата и времето. Подходящи за фиксиране на разпечатки от DTG принтерите, флок, флекс и трансферен печат. LIFE-TIME гаранция на нагревателния елемент. При това на цената на турските преси!
FACTOR.BG е единствен официален дистрибутор и сервиз на GeoKnight за България!

Мастила
Du Pont Artistri P5000+  - мастила за дигитален печат върху текстил. Предлагат се под различни имена от производителите на текстилни принтери като: DTG, T-JET, FlexiJet, TexJet, FreeJet, Kimoto. Ако Вашият текстилен принтер използва мастила на водна база и печата и с бяло мастило, вероятно става дума за мастилата DuPont Artristri P5000+, така че можете да се възползвате от оригиналното качество на най-добрата цена. Най-покривното бяло мастило!

FACTOR.BG е единствен официален дистрибутор на Du Pont Artistri P5000+ за България!

Тагове

Color Switcher