АДКОМ – Печатни решения ООД

Контакти

гр. София
Ул. "Майор Първан Тошев" № 18-20
Тел.: 02/ 81 81 081
Тел.: 0888 831 690
Вижте в Google Maps
Контактната информация и дейността на фирмата са актуализирани на 2024-02-26

E-mail

Кликни, за да видиш e-mail

Уеб сайт

 • Съобщи за неточност

  Моля, ако сте забелязали пропуски или неточна информация в този профил, тук е мястото да съобщите за това.

  Съобщи за неточност
 • Статистика
 • Поискай оферта
 • Рейтинг 3
 • Място 391/2628
 • Посещения 5947

Информация за фирмата

Адком е сертифициран дистрибутор и партньор за България на повече от 20 доказани производители, като AGFA, ESKO, Graphtec, KONGSBERG, MUTOH, Xerox. Богатото и прецизирано продуктово портфолио ни позволява да предоставим цялостни решения за печат от един доставчик.
30 годишен опит и експертиза, оторизиран Сервиз.

Сфера на дейност

Продуктовото портфолио на компанията включва:

Принтери: Широкоформатни, екосолвентни, плоскопечатни UV, принтери за велпапе, за директен печат на плат, сублимационни, сувенирни.
AGFA │ DTG │ GoTx │ HANGLORY │ Hanway │ HOMER │ Mutoh │ SIGNTRADE│ │SignRace │ STS

Дигитални преси: Професионални и производствени решения за дигитален печат от XEROX

Режещи плотери и режещи маси
Esko │ iEcho │ Intec │ GCC │ Graphtec │ Kongsberg │ Mutoh │ Silhouette │ VALIANI

Машини за довършителни операции: Каландри, ламинатори, машини за каширане, подготовка и фиксация на плат, термотрансферни преси, тримери и гилотини
Easty │ Intec │ Fletcher │ Reklamidé │ STAHLS’ │ SETeMa

Лазери и гравири
GBOS

Специализиран софтуер: RIP, за графичен дизайн и предпечат, за опаковки, за рязане
Adobe │ Corel │ ESKO │ EFI │ Extensis │ InEdit│ Onyx │ SAi │ xmpie

Решения за управление на цвета: Денситометри, калибратори за монитори и принтери, референтни скали
Datacolor │ Pantone │ X-Rite и Calibrite

Графични и дисплей таблети
WACOM

Скенери:
AVISION │ Graphtec │ Image Access │ Microtek │ PLUSTEK

Консумативи: Текстилни флекс и флок материали за еко-солвентен печат, рязане и апликация върху плат, материали за солвентен печат, материали за сублимация, мастила за сублимационен печат
Kiian │ SAPPI от Cham Paper Group │ STAHLS’ │ Quali Media

АДКОМ предлага:

Решения за Дигитален листов и ролен печат

Решенията за дигитален печат, които Адком предлага са от име, коeто едва ли се нуждае от представяне - XEROX.
Xerox е сред лидерите на дигитални производствени машини за къси тиражи.
Богатото портфолио, предлага решения за печат в различни области - реклама, опаковки, транзакционен печат, директен мейлинг, фото албуми и фото апликации, книги.
Наред с обичайния монохромен и цветен печат, Xerox дава възможност за печат в допълнителни цветове, като сребро-злато-бяло-лак, флуоресцентни цветове или добавянето на пети цвят /бяло, синьо, оранжево зелено и лак/.

XEROX

Решения за Широкоформатен печат

Решенията за широкоформатен печат, които Адком предлага залагат на доказани производители, като AGFA, Mutoh, Signracer. Продуктовото ни портфолио позволява да покрием широк кръг от задачи за широкоформатен печат.

Mutoh

Широкоформатните принтери носещи бранда Mutoh се проектират и произвеждат в Япония и са се доказали, като отличен баланс на качество, надеждност и цена за еко-солвентни, UV и модели на водна база.

Agfa Graphics е безспорен лидер в графичната индустрия с над 150 годишна история и предлага две серии UV хибридни и плоскопечатни принтери: Anapurna - позиционирани в средния и висок клас и индустриалните мастиленоструйни принтери от висок клас Jeti, проектирани за 24/7 натоварване.


Agfa Graphics
Моделите с марката Signracer използват глави Ricoh Gen5 / Gen6 и Kyocera, които в комбинация с ниско вискозитетни мастила, позволяват високи скорости на печат с най-добро качество.


Решения за директен печат върху плат и облекла, трансфер и апликация

Адком предлага различни (по технологичен процес и производствен капацитет) решения за трансферен и директен печат на текстил, които могат да бъдат за:
 • директен печат върху готови облекла (тениски). Адком предлага решения на DTG Digital, който са едни от пионерите в областта. Подходящите машини за печат върху тениски са новите модели на DTG – Q1, Q2, Q4, както и M2, M6 и G4;
 • печат на ролки плат - машини на Mutoh, Homer, Impression Technology, SETeMa, Easty и др.;
 • решенията за апликация с текстилни фолиа са на американската фирма Stahls‘ и са отлично допълнение към възможностите на другите технологии, а също и за самостоятелна декорация на дрехи и брандиране. Текстилните фолиа се предлагат в две основни серии: Cad- Cut за рязане и Cad Color за печат;
 • уникална по своите възможности технология за печат на изделия от плат, но не само е DTF (Direct To Film), която е базирана на печатните механики на Mutoh VJ628 и използва компонентите на американския производител STS inks;
 • за притежателите на DTG принтери предлагаме специални комплекти от Kodak.

DTG-Q1

Решения за сублимация на полиестерни платове

Адком предлага решения за трансферен печат чрез сублимация на парчета или цели ролки полиестерен плат с машини на Mutoh, Homer, PigmentInc, SETeMa, Easty, GBoss Laser, iEcho и др.

Mutoh

В зависимост от крайния продукт подхода може да бъде различен при печата и производството на модни и/или спортни облекла: печат на цели ролки и последващо разкрояване или разкорояване и в последствие трансфер на дизайните към кройките.
За допълнителни операции на различни видове плат Адком предлага каландри, термо преси, системи за разкрояване с лазерно рязане от SETeMa, Transmatic, Easty, GBos laser и други производители.

Решения за Печат на сувенири и лазерно гравиране

MutohАнализите сочат нарастващото търсене на персонализиран печат с добавена стойност и ефекти, в малки тиражи, на малък формат плоски материали, като сувенири за реклама, гъвкави калъфи за телефони, сувенири за туристически обекти включително от дърво, луксозни къси серии опаковки с бяло и лак, плакети, медали и персонализирани подаръчни сувенири, индустриален печат и други.

Решението за висококачествен директен UV печат върху обекти в портфолиото на Адком е представено от доказалите се модели на Mutoh от сериите ValueJet и XpertJet.

Решения за Опаковки и рекламни стелажи

Адком предлага различни решения за проектиране, печат и изрязване на опаковки и дисплеи. В зависимост от изискванията на продукта за опаковане със специализираните софтуери ArtiosCAD и Box & Display може да се направи структурния дизайн, графичното оформление, 3D макет с визуално представяне на различните специални ефекти (като например, ембос ефект, топъл печат в злато /сребро или друго), производството на щанц формата, изхвъргащите инструменти, контрабиговете и др.

Kongsberg

За отпечатването на мостри или малки серии може да се използват различните дигитални преси на Xerox за печат на опаковъчен картон или за по-дебели материали подходящи решения могат да бъдат плоско-печатащите принтери на Mutoh, AGFA, SignRacer и Hanway, за дебелини от 10 до 100 мм и стигайки до високопроизводителната преса Jeti Tauro 3300, която може да печата с над 600 м2/ч.

Решения за контрол и управление на цвета

Адком предлага калибратори, спектрофотометри, денситометри, референтни скали, софтуер и допълнителни аксесоари за калибрация на монитори, принтери и цели системи, които ще ви спестят време за проби, грешки в цвета на крайния продукт и ще допринесат за повишаване на визията на крайния продукт.

Spyder Pantone

 

Индустриални Решения

За специфични нужди и индустриални натоварвания Адком има решения и експертиза за редица производствени решения

Довършителни операции

Макар и да имате идеално отпечатания продукт, независимо по каква технология, до завършения продукт има още стъпки. Една от тях са довършителните операции, каквито Адком предлага като различни технологии и решения.

Тагове

Color Switcher