Гед ООД

Контакти

гр. София
1505, ул. Васил Друмев № 36
Тел.: 02/ 806 12 64
Вижте в Google Maps
Контактната информация и дейността на фирмата са актуализирани на 2024-04-22

E-mail

Кликни, за да видиш e-mail

Уеб сайт

 • Съобщи за неточност

  Моля, ако сте забелязали пропуски или неточна информация в този профил, тук е мястото да съобщите за това.

  Съобщи за неточност
 • Статистика
 • Поискай оферта
 • Рейтинг 7
 • Място 153/2630
 • Посещения 5400

Информация за фирмата

ГЕД ООД е семейна фирма, която предлага на българския пазар оборудване, софтуер, консумативи за печат и иновативни технологии на водещи световни производители за нуждите на полиграфията, рекламата и креативните индустрии.

С повече от 20 години опит, компанията може да се похвали с широко портфолио от продукти, решения и партньори, селектирани внимателно с ясни критерии за качество, висока стойност и прозрачност.

Сфера на дейност

ГЕД ООД е оторизиран представител на водещи световни марки, които предлагат широк набор от висококачествено, модерно и надеждно оборудване, софтуер, уреди и консумативи за полиграфията. Фирмата е представител за България на Uteco, Kodak, Miraclon, X-Rite, GMG Color, Enfocus, Hybrid Software, BEL, GSE Dispensing, Prin-Tech, Nanovis, CGS ORIS, ONYX Graphics, GTI Graphic Technology, ColorGate, Ultimate Technographics, IGT Testing Systems, Epson, Rhopoint Instruments, Pantone, Arden Software, Dataline, Adobe, Dell, Peret, Vianord, Glunz & Jensen, Degraf, RK Instruments. Компанията постоянно разширява партньорското и продуктовото си портфолио, стремейки се да предложи най-добрите възможни решения за дълготрайно, стабилно и сигурно печатно производство за българските печатници.

ОБОРУДВАНЕ ЗА ПЕЧАТ

ГЕД предлага оборудване за различни етапи на печатния процес, като има възможност да реализира проекти от всякакъв размер на цялата територия на страната.

Решения за експонация на офсетови пластини и флексо клишета
Богат избор от термални експонатори с различен размер, скорост и автоматизация за експонация на офсетови пластини и флексо фотополимерни клишета.

Екипът на фирмата разполага с голям опит в инсталацията и интеграцията на CTP системи в различни по размер печатници и студиа.
Термалните експонатори за офсетови пластини, предлагани от ГЕД, са с марка Kodak и са подходящи за всички печатници, без значение от техния размер, локация или печатна дейност.
ГЕД предлага водещата технология за експонация на флексо клишета Kodak Flexcel NX, собственост на компанията Miraclon. Експонаторите за фотополимерни клишета са иновативни и решават много от производствените проблеми на съвременните печатници.

Машини за флексо печат

Избор от различни по размер флексопечатни машини с марка Uteco, с високо ниво на автоматизация, за гарантиране на най-високо качество на печат.

Машини с централен печатен цилиндър, машини със задвижване без зъбни колела, машини с директно задвижване.

Машини за дигитален печат

Дигитални печатни системи за индустриално приложение с ниска себестойност на печат и богат избор от скорости.
Ролни дигитални машини с ниска себестойност при печат на къси тиражи, възможност за персонализация и променлива информация. Дигитални машини, подходящи за печат на опаковки, рекламни материали, книги и други.
Дигитални печатни глави за инсталация върху офсетови или флексо машини за черно-бяла или цветна персонализация с голям избор от скорости.

Машини за ламинация и каширане

Ламинатори за солвентно и безсолвентно каширане. Комбинирани машини, които могат да се надграждат с възможност за конфигурация със секции за флексо печат или дълбок печат.

Широкоформатни принтери

ГЕД разполага с богато портфолио от решения за широкоформатен печат, за печат на рекламни и печатни материали, сертифицирани цветни проби и други.
Фирмата е официален представител на Epson за България.

Проявителни машини

Проявителни машини с различни размери и скорост на проявяване, подходящи за различни по размер печатници и условия на печат.

Смесителни станции и разбъркващи уреди за мастила

Широко портфолио от решения за самостоятелна подготовка на мастила и покрития за поръчки и проследяване на наличностите с в склада.
 • Смесителни станции за мастила
 • Блендери и разбъркващи уреди

Машини за измиване и почистване на части, инструменти, анилокси и печатни форми

Иновативни и ефективни решения за измиване и почистване на части, инструменти, тави, анилокси, печатни форми и други елементи, които имат досег с мастило.

Рециклирано оборудване

Рециклираното оборудване представлява използвани машини, приведени в актуално състояние, със сменени всички основни части и сертифицирани от производителя. ГЕД предлага качествено рециклирано и сертифицирано оборудване за печат на световни производители на атрактивни цени.

СОФТУЕРИ ЗА ПРЕДПЕЧАТ И УПРАВЛЕНИЕ НА ПЕЧАТНОТО ПРОИЗВОДСТВО

Софтуери за управление на файловия работен поток
Работните потоци от портфолиото на ГЕД позволяват да бъдат обхванати и стандартизирани всички стъпки по получаване и обработка на файловете за печат. Те предоставят инструменти за централизирано интелигентно управление и автоматизация на всички предпечатни процеси, които са част от печата на опаковки и комерсиалния печат.

Софтуери за управление на цветови работен поток
В портфолиото на ГЕД ще намерите решения на Kodak, GMG Color, CGS ORIS, PrintFlow и X-Rite, които ще ви помогнат да подобрите значително вашата продукция и да поемете пълен контрол върху цветовия работен поток.
Софтуери за автоматизация и интеграция
Системи за автоматизация на процесите и интеграция на различни печатни системи.
ГЕД има множество реализирани проекти за автоматизация и интеграция на печатни системи и може да ви помогне както с инсталацията и първоначалното обучение, така и със създаването на многостъпкови и обхватни процеси.

Системи за сертифицирани цветни проби и Софтуери за 3D визуализации и виртуални мостри
Системи за изработка на сертифицирани по международните печатни стандарти цветни проби и качествени мостри и макети за поръчки. Тези софтуери дават възможност за стандартизация работата на печатницата, постигайки еднакви цветове с всяка следваща поръчка. С тях могат да се правят и симулации на печат в реални условия, както и симулация на печатни ефекти върху макет.

Софтуери за създаване, преглед, корекции и редакция на печатни файлове
Обработката на файлове е ключов процес в обработката на поръчки и заедно с това е най-обемен. ГЕД разполага с голямо портфолио от приложения, покриващи набор от детайлни функции и действия за по-ефективна, бърза и качествена работа с печатния файл. От създаване на дизайн, до финалната подготовка за печат - можете да покриете всички нужни действия за бързото и сигурно създаване на качествен печатен файл.
ERP системи и системи за управление на данни
В ГЕД ще намерите софтуери за управление на производствени и административни ресурси и информация, които са създадени специално за печатници и студиа.

УРЕДИ

Измервателните уреди, които ГЕД предлага могат да се използват на всички етапи на производството - за контрол на материалите, за контрол по време на печат или производство, за създаване на вътрешно фирмен стандарт, за проверка на състоянието на печатните машини и много други приложения.

Уреди за измерване на цветове
Висококачествени уреди за измерване и контрол на цвета и цветопредаването:
 • Спектрофотометри
 • Денситометри
 • Автоматични сканиращи системи
Уреди за измерване на материали и структури
 • Уреди за измерване на флексо клишета и ръкави
 • Уреди за измерване и контрол на бигове
 • Уреди за измерване на преге
 • Уреди за измерване на прозрачност и нюанси
Уреди за измерване и контрол на ефекти
 • Уреди за измерване на блясък и замъгленост
 • Уреди за измерване на прозрачност и нюанси
Измервателни и тестови уреди за печатни параметри
 • Пробопечатни машини
 • Уреди за тестови отпечатъци
Светлинни будки и системи с контролирана светлина
 • Светлинни будки
 • Светлинни станции
 • Осветителни тела

МАТЕРИАЛИ ЗА ПЕЧАТ

Термални пластини за офсетов печат
Различни модели термални офсетови пластини за комерсиален печат, печат на опаковки и печат на книги и публикации.

Безпроцесни пластини за офсетов печат
Безпроцесни офсетови пластини без нужда от провяване и измиване, за всички видове печатни материали и печатни условия.

Фотополимерни клишета за флексо печат
Дигитални фотополимерни клишета за флексо печат за печат с изключително високо качество.

Дигитални филми
Дигитални филми за експонация с термален експонатор за изработка на клишета за флексо печат, форми за преге, сито и други.

Хартии и медии за сертифицирани цветни проби
Хартии и медии за сертифицирани цветни проби с добро съотношение между цена и качество.

Скали и цветови системи
От 2022 година ГЕД предлага в своето портфолио продуктите на Pantone.

УСЛУГИ

Консултация
Ако не сте сигурни кой е правилният продукт за вас или какъв процес е най-ефективен за въвеждане във вашето производство, нашите търговци могат да ви дадат цялата нужна информация и важни въпроси, които да си зададете, за да вземете най-доброто решение.

ГЕД разполага с обучени, квалифицирани и сертифицирани при производителите на оборудването специалисти, които могат да ви помогнат при избора на най-правилната и икономична технология или конфигурация за целите на вашето производство.

Тестове и демонстрации
За да сте сигурни в технологията, която купувате, можем да ви предоставим различни възможности за демонстрация, тестове и мостри на системите, които продаваме. Така ще сте сигурни дали крайния резултат е това, което търсите.

Управление и стандартизация на печата
Управлението на цветови пространства и конверсиите между тях е основна дейност е цел, която в ГЕД сме си поставили да подпомогнем за подобряване на печатниците в България. Разполагаме с нужните инструменти и технологии да измерим и стандартизираме цветопредаването на вашите печатни машини на различни технологии. Резултатите са предвидими и повтаряеми цветове, уеднаквени на всички машини.
 • Изграждане на профили за управление на печата на печатни устройства
 • Изграждане на цветови профили за уеднаквяване на цветопредаването на различни изходни устройства
 • Привеждане на печатни устройства към международни сертификати и изисквания
 • Калибрация на монитори и печатни устройства
Сервиз и поддръжка
В ГЕД предлагаме висококачествен сервиз, поддръжка и регулярно осъвременяване на вашите системи, закупени от нас. Нашите инженери могат да ви съдействат с много от познатите за полиграфията проблеми, а редовната актуализация и профилактика ви дават сигурност за плавно производство без прекъсване.

Европейски програми
В ГЕД имаме зад себе си натрупан опит в продажбата и внедряването на оборудване и продукти за печата по Европейски програми. Благодарение на това, имаме представа как обикновено протича процесът при закупуване на машини за полиграфията. С радост можем да заявим, че много от компаниите, които закупиха продукти от нашето портфолио през годините, впоследствие се превърнаха в наши дългосрочни клиенти. Причината е една: за нас е най-важно печатниците, които закупуват наш продукт, да могат да се ползват от него за дълъг период от време в пълна функционалност на системите, благодарение на изключително високото качество на техниката, коректната комуникация и предоставената обхватна сервизна поддръжка. 

Тагове

Color Switcher